18 September 2015

MAJLIS PENUTUPAN SAMBUTAN BULAN KEBANGSAAN 2015     18 September 2015 telah diadakan Majlis Penutupan Sambutan Bulan Kebengsaan 2015 peringkat SKKS anjuran Pusat Sumber Sekolah bersama Panitia Bahasa Malaysia, Muzik, Pendidikan Seni Visual, Sejarah dan Sivik. Majlis telah dirasmikan oleh YB Datuk Hajah Rosni Bt Sohar di Dewan SKKS.

     Sepanjang Bulan Kebangsaan, SKKS telah mengadakan beberapa pertandingan melibatkan pelajar-pelajar SKKS seperti pertandingan mendeklemasikan sajak merdeka, pertandingan nyanyian berkumpulan merdeka, pertandingan mewarna merdeka dan banyak lagi. Pertandingan-pertandingan yang telah diadakan disambut baik oleh pelajar dengan penyertaan yang amat memberangsangkan. Dengan adanya pertandingan seperti ini, secara tidak lansung dapat memberikan persaingan yang sihat serta dapat mencungkil bakat pelajar-pelajar SKKS. Saringan peringkat akhir untuk pertandingan-pertandingan tersebut telah diadakan pada hari ini.

   Untuk majlis yang diadakan pada hari ini, majlis diserikan lagi dengan persembahan pakaian beragam merdeka dan pertandingan basikal berhias merdeka. SKKS ingin mengucapkan terima kasih kepada ibu bapa pelajar yang memberi komitmen untuk menyiapkan busana merdeka pelajar yang menarik serta cantik. Komitmen seperti ini harus dikekalkan oleh ibu bapa agar memberi semangat pada pelajar-pelajar agar lebih yakin dan bersemangat dalam apa jua yang diceburi.

No comments:

Post a Comment

BLOG AMALAN SUNNAH DALAM PdP